Egytengelyes traktorok

1. Mi a különbség az SP és SF jelű kasza között?

Kétfajta fűkaszafeltét érhető el, attól függően, hogy milyen növényzetet akarunk vágni. Az SP vágóél átlagos, lágy növényzet (pl. fű) vágására alkalmas, az SF jelű erősebb vágóél, oldalsó irányvezetővel, pedig durvább, fás szárú növényzet, takarmánynövények (pl. szalma) vágására is alkalmas.

Kapálógépek

1. Miben különbözik az ALPINE típusú traktor a többitől?

A professzionális tervezésű ALPINE típusok, egyedi kialakításuknak köszönhetően (üzemanyagszivattyú, kenőrendszer, karburátor stb.), lejtős, egyenetlen talajon is (pl. töltésoldalban, vízelvezetőárokban, hegyoldalban lévő gyümölcsösben, szőlészetben) maximális teljesítményt nyújtanak és 30°-os emelkedővel is megbirkóznak. Kerekeik a felhasználásukból adódóan szélesebbek, jobban tapadnak.

2. Mit jelent a traktor D típusjelölés?

A kormányon kapcsolható differenciálzár, ami segíti a kerekek eltérő mozgását kiegyenlíteni, amennyiben más a terep a kerekek alatt vagy egy helyben akarunk fordulni vele.

3. Mit jelent a traktor DF típusjelölés?

A differenciálzár mellett jobb-bal oldali fékkar is van a kormányon, amivel a kerekek külön-külön fékezhetők, egyszerűvé téve a kanyarodást és fordulást.

Vetőgépek

1. Hány kanál szett jár a vetőgépekhez?
Minden vetőgéphez annyi kanálszettet adunk, ahány soros az adott vetőgép (K1 = 1 szett, K1.2 = 2 szett, K1.3 = 3 szett).