Alte produse
Cabluri electrice
Destinație
H - Fir standardizat
A - Alte conducte naționale
Tensiunea nominală (V)
03 - 300 / 300 V
05 - 300 / 500 V
07 - 450 / 750 V
Izolație
V - PVC
V3 - PVC, rezistent la îngheț până la -35 C
R - Cauciuc natural sau sintetic
S - Cauciuc siliconic
B - Cauciuc sintetic
Sacou
V - PVC
V3 - PVC, rezistent la îngheț până la -35 C
R - Cauciuc natural sau sintetic
N - Cauciuc de neopren
J - Fibră optică
T - Textile
Q - Poliuretan
Tipul de conductor
U - Ghidaj rotund, cu un singur fir
R - Ghidaj rotund, cu mai multe fire
K - Ghidaj subțire pentru sârmă pentru ansamblul instalat
F - Ghid de sârmă subțire pentru cabluri nefixate
H - Conductor cu fir subțire pentru cabluri nefixate
Y - Fir de leon / cablu argintiu
Numărul de vase de sânge
Fir de protecție
G - Verde cu nervură galbenă
X - Fără nervură verde-galbenă
Secțiunea de sârmă
mm²
Ce este un (cos) RCD?
Un RCD detectează curenții de defect periculoși care pot apărea, de exemplu, la atingerea izolației deteriorate a cablurilor sau a echipamentelor defecte. Acesta deconectează conductorul activ de la rețea într-o fracțiune de secundă și protejează în mod fiabil împotriva accidentelor electrice periculoase.
Unde ar trebui să se utilizeze protecția RCD (cos)?
Atunci când se lucrează cu unelte electrice pe șantierele de construcții, BGI 608 recomandă în mod special utilizarea de RCD-uri! În practică, utilizarea de RCD-uri are întotdeauna sens. Mai ales atunci când cablurile sunt expuse la tensiuni mari, de exemplu pe șantierele de construcții, în grădini, în camping, în agricultură, în zonele cu risc de incendiu și în medii umede și murdare.
Cum îmi dau seama dacă un tambur de cablu sau un cablu prelungitor este adecvat pentru utilizare în exterior?
Este protejat împotriva corpurilor străine și a stropilor de apă - aceasta este semnificația marcajului IP44. Tamburul de cablu sau cablul prelungitor trebuie transportat într-un mod care să îl protejeze de stropi de apă. Prizele trebuie să fie prevăzute cu un capac cu închidere automată. Conexiunile trebuie să fie prevăzute, de asemenea, cu un capac. Prizele trebuie să fie realizate cu o grosime de etanșare. Cablul în medii industriale și artizanale trebuie să fie cel puțin de calitate H07RN-F sau echivalent. Calitatea cablului și tipul de protecție sunt autoritare.
De ce trebuie derulat complet un tambur de cablu pentru sarcini grele? Când se declanșează protecția împotriva supraîncălzirii pe tamburii de cablu și cum funcționează?
Dispozitivele de înfășurare a cablurilor, cum ar fi tamburii de cablu sau cutiile de cablu, se pot încălzi foarte tare la miezul cablului care este înfășurat. Din acest motiv, întrerupătoarele termice (protecții împotriva supraîncălzirii) sunt specificate pentru a întrerupe alimentarea la aproximativ 65°C. Fără această protecție la supraîncălzire, izolația cablului se poate topi și poate duce la distrugerea dispozitivului de reînfășurare a cablului sau la un incendiu. Pentru a preveni deconectarea prematură și inutilă a alimentării cu energie electrică, întreaga lungime a cablului ar trebui să fie derulată.
Care este capacitatea de încărcare a bobinelor de cablu de 1,0/1,5/2,5/4 mm?
La 230 V, este permisă, în general, o sarcină de 16 A. 1,0 mm² = 16 A până la o lungime maximă de 2 m. La 400 V, este permisă o sarcină maximă de 32 A pe o secțiune transversală de 4 mm².
Care este diferența dintre volți și amperi?
Volt este unitatea de tensiune, de exemplu, 230 V, iar amperul este unitatea de curent, de exemplu, 16 A. Pentru a calcula puterea în wați, tensiunea se înmulțește cu curentul. Exemplu. Invers, de exemplu, consumul de energie al unui reflector cu halogen de 500 W este de 500 W împărțit la 230 V = 2,174 A (230 V x 2,174 A = 500 W)