De ce ar trebui să vă intereseze îmbunătățirea calității aerului?
Să ne uităm la exemplele de zi cu zi: oricine a folosit vreodată un echipament de șlefuire, de exemplu, știe că această activitate creează cantități uriașe de praf. Dar este suficient să ne gândim că oricine lucrează pe un șantier de construcții, într-un atelier, găurind, cioplind, frezând, sudând sau pur și simplu împachetând și despachetând bunuri prăfuite este expus unui risc sporit de efecte nocive ale prafului (și ne referim la particulele și impuritățile din aer).
Oamenii uită adesea că pulberile pot fi substanțe periculoase, cu diferite riscuri: pot irita căile respiratorii, dar pot declanșa cu ușurință și procese inflamatorii, pentru care există tot mai multe dovezi că pot duce la complicații: boli cardiovasculare, afectarea căilor respiratorii, boli pulmonare cronice, astm, cancer pulmonar și alergii. Acești factori de risc, la rândul lor, reduc speranța de viață. Tuburile bronșice și plămânii sunt cele mai afectate, dar pot fi afectate și nasul, membranele mucoase ale ochilor, pielea și alte organe. Ca să nu mai vorbim de faptul că acest mediu stresant afectează starea de bine și, prin urmare, performanța.
Cu cât particulele de praf fin sunt mai mici, cu atât sunt mai dăunătoare pentru sănătate. Mai mici de 10 micrometri, acestea sunt suficient de mici pentru a pătrunde în căile respiratorii, iar sub 2,5 micrometri ajung în plămâni și pătrund în căile respiratorii. Între timp, nu ne dăm seama că, pe termen lung, jumătatea de metru cub de aer pe care o respirăm pe oră este dăunătoare pentru sănătatea noastră. În plus, praful reprezintă o amenințare directă pentru mașini și echipamente. Aceasta poate cauza probleme tehnice, cum ar fi supraîncălzirea componentelor electronice fără ventilație, uzura rapidă a pieselor în mișcare, funcționarea defectuoasă a senzorilor. Praful în suspensie se poate acumula în timp și poate contamina produsele sau poate reveni în aer la cea mai mică mișcare de aer. În cazul în care există un risc, utilizați un aparat de purificare a aerului ca măsură de siguranță.
Epidemia de coronavirus a creat o situație nouă și neobișnuită la care trebuie să ne adaptăm. Pentru a limita focarul, este nevoie de prudență și de respectarea deplină a bunelor practici de igienă. Prevenirea este de actualitate în contextul acestei epidemii, dar este, de asemenea, foarte importantă. În special, persoanele în vârstă, persoanele cu alergii, astm și boli respiratorii sunt expuse unui risc crescut, iar curățenia aerului este esențială. Aceștia au nevoie de ventilație frecventă și de schimbări de aer pentru a se asigura că virușii și alte bacterii din aer, polenul și praful care provoacă alergii nu slăbesc sistemul imunitar. Cercetătorii au descoperit că coronavirusul transmis prin aer rămâne infecțios mult mai mult timp decât se credea anterior, iar acest lucru a fost confirmat de OMS. În contextul măsurilor orientative ale COVID-19, toate locurile de muncă - birouri, fabrici, spitale, restaurante și alte spații publice - ar trebui să ia în considerare modalitățile de îmbunătățire a circulației aerului din interior pentru a asigura un aer cât mai curat. De asemenea, se atrage din ce în ce mai mult atenția asupra echipamentelor de ventilație. În cazul în care sunt infectați, lucrătorii din întregi clădiri de birouri pot fi infectați în același timp. Echipamentul de purificare a aerului, ales în funcție de dimensiunea camerei, va îmbunătăți calitatea aerului din spațiul închis și va reduce răspândirea virusului prin aer.
Filtrare în mai multe etape:
Dispune de o funcție de filtrare în mai multe etape, ceea ce înseamnă că în unitate pot fi plasate mai multe inserții de filtre de aer pentru a curăța aerul cât mai eficient posibil:
Filtru pentru praf grosier G4 (accesoriu): Pre-filtru la intrarea în unitate pentru o aplicare ușoară, de exemplu, filtrarea prafului grosier, a insectelor, a scamei.
F9 filtru de praf fin (opțional): filtru "calitate polen". Acesta filtrează complet polenul, sporii și fumul, dar este eficient și împotriva prafului care dăunează plămânilor și a anumitor bacterii.
Filtru HEPA H13 sau H14 (opțional): filtru de aer exigent, de înaltă puritate, în principal pentru tehnologii industriale și încăperi cu cerințe ridicate de curățenie (de exemplu, spital). Potrivit pentru filtrarea virușilor, bacteriilor, sporilor, fumului și polenului.
Filtru cu carbon activ (opțional): Perfect pentru legarea solvenților, a coloranților, a hidrocarburilor și a mirosurilor neplăcute.
Eficiența curățării:
În afară de filtru, un alt factor important este cantitatea de aer deplasat și curățat. Are o capacitate de transport al aerului de 1600 m3/h pe oră, dar capacitatea de purificare a aerului pe care o poate garanta este de aproximativ 537 m3/h. Prin urmare, se poate observa că este nevoie de un purificator de aer pentru fiecare 400-500 m3 de spațiu interior în spațiile comune (aproximativ 120-150 m2 de suprafață cu o înălțime medie a tavanului), dacă se dorește garantarea unui schimb de aer complet pe oră, pentru a asigura o calitate optimă a aerului. În cazul în care spațiul este mai mare, trebuie folosite mai multe purificatoare de aer. Acestea pot fi stivuite unele peste altele pentru a ocupa mai puțin spațiu.
Avantaje:
Design simplu și ușor de întreținut
Simplu și ușor de întreținut
Ventilator centrifugal puternic și cu economie de energie, cu debit mare de aer
Nivel redus de zgomot (63 dB)
Emisie de zgomot redus 63 dB - Emisie de zgomot redus
Mâner confortabil și picioare de cauciuc pentru un transport ușor
Contor orar
AERIAL deja
UTILIZĂRI RECOMANDATE:
Unități de producție,
ateliere de asamblare,
ateliere de tâmplărie,
depozite,
instituții sociale (grădinițe, școli, case de bătrâni),
saloane, săli de așteptare.
Opțiuni disponibile:
F9 filtru de praf fin
Filtru de înaltă eficiență HEPA 13
Filtru de carbon activat
Știați că?
Potrivit OMS, petrecem în medie 21,5 ore pe zi în interior, așa că merită să ne asigurăm că aerul este curat, deoarece în interior poate fi de până la 100 de ori mai poluat decât în exterior. 9 din 10 oameni din lume respiră zilnic aer poluat și în fiecare an se înregistrează aproximativ 7 milioane de decese premature cauzate de poluarea aerului. Agenția Europeană de Mediu (AEM) raportează că, numai în Europa, aproape 450 000 de decese premature sunt cauzate de poluarea aerului în fiecare an, în timp ce în Ungaria cifra se situează între 8 și 14 000.
Aflați mai multe despre purificatorul de aer AERIAL AMH100 și despre eficiența sa, dând CLICK AICI!